سمپاشی درخت

سمپاشی شته

۱-شته ها

این حشره ی شپش مانند ریز اندازه ای به طول ۳ میلی متر دارد،نوعی حشرهٔ مکنده است که به رنگ های سبز،قرمز،زرد،قهوه ای و سیاه و دارای اشکال گرد ، بیضی، و پهن هستند.این حشره در نوک و زیر برگ های گیاه تجمع کرده و با مکیدن شیره ی گیاه رشد آن را متوقف می سازد.
در نتیجه،برگ های گیاه کمرنگ شده و همچنین باعث پیچیدگی برگ میشود که این پیچیدگی محل مناسبی برای تخم ریزی و پرورش لارو ها است.
شته ها با ترشح ماده ای صمغی (عسل مانند) سبب جذب انگلها ی گیاهی سیاه رنگ می شوند .
شته‌ها نوعی حشرات مکنده هستند. حدود ۲۵۰‌گونه از این حشره وجود دارد که آفت‌کشاورزی و جنگلداری محسوب می‌شوند. آسیب‌هایی که این شته‌ها به درختان و فضاهای سبز می‌زنند، سبب شده بزرگ‌ترین دشمن گیاهان شناخته شوند. به گفته کاوه امسال به دلیل شرایط جوی مناسب حشرات زیادی روی درختان و درختچه‌هایی مانند رز، نسترن، بید، تبریزی، نارون و اقاقیا مشاهده می‌شوند.

 

2-کنه تار عنکبوتی خالدار:

این حشره به نام‌های کنهٔ عنکبوتی، کنهٔ دونقطه‌ای و کنه تارتن هم شناخته‌می‌شود. از نشانه های ابتدایی آلودگی کنه دونقطه‌ای ایجاد لکه‌های کلروتیک روی برگ گیاه و پیدا شدن خالهای قهوه‌ای و زرد رنگ می‌باشد.
روی برگ‌های کلفت ممکن است این لکه‌ها ایجاد نشوند. علت ایجاد این لکه‌ها این است که کنه از سلول‌های سطح زیرین برگ تغذیه می‌کند و آن را از کلروفیل که رنگ سبز را به برگ می‌دهد خالی می‌کند. این سلولها بدون کلروفیل، سفید یا برنزه به نظر می‌رسند. آلودگی شدید باعث می‌شود برگ‌ها کاملاً بی‌رنگ و خشک شوند و در نهایت ریزش کنند. جمعیت بالای کنه باعث بی برگی کامل بوته‌ها شده و گیاه به‌طور کامل از بین می‌رود.

کنه تارهای نازکی درمسیر حرکتش می‌تند. معمولاسطح زیرین برگ‌ها کاملاً از تار پوشیده می‌شود. وقتی تعداد کنه‌ها زیاد است تارها سراسر بوته‌های گیاه را می‌پوشانند. آلودگی شدید روی گیاه باعث می‌شود برگ‌ها پیچیده و قهوه‌ای شوند و سپس ریزش کنند.

 

3-شپشک آرد آلود:

شپشک های آرد آلود یا شته های پشمالو، حشرات مکنده ای هستند که می توانند در کوتاهترین زمان باعث آسیب جدی به گیاه شوند. شپشک ها عسلک یا شیره عسلی تولید می کنند که ماده ای چسبناک بوده و باعث جذب مورچه ها روی گیاه شده و همچنین سبب رشد قارچ های سیاه در گیاه می شوند. شپشک آرد آلود تقریباً در همه ی مناطق یافت می شوند.این حشرات را پودر سفید رنگی شبیه به آرد پوشانیده است محل تجمع آنان بیشتر در درزهای نوک برگ هایی که در سایه واقع شده اند می باشد.گونه دوم این حشره،حشره های دم کوتاهی هستند که گاهی تا شش هزار عدد تخم می گذارند که با مکیدن شیره گیاهان،آنها را پژمرده و خشک می نمایند.

 

4.آفات سپردار:

این حشره فلس دار بوده و به شکل لکه های بیضی شکل در زیر برگ ها و در طول رگبرگ های اصلی نمایان می گردد.و چون رنگی سبز یا زرد گونه دارند مشاهده آنها جز در موارد حشره زدگی شدید با چشم غیر مسلح مشکل است.این حشره زدگی ساقه ی گیاه را پوسته پوسته کرده و گاهی برجستگی هایی روی برگ ها و ساقه ها به وجود می آورند که در نتیجه گیاه زرد رنگ شده و می میرد.سپرداران معمولاً کلیه اعضای هوایی گیاه از قبیل ساقه، تنه، شاخه، برگ و میوه درختان میوه را مورد حمله قرار می دهند. این حشرات با فرو بردن خرطوم خود به داخل نسج گیاهی ضمن ترشح مواد سمی از خرطوم خود، از شیره گیاهی نیز تغذیه می نماید. در اثر خسارت شدید، پوست درخت ساختار خود را از دست می دهدو موجب ترک خوردن پوست و ضعف شدید درخت میگردد.

 

5- کرم ها:

وقتی که خاک به آسانی آب را جذب نمی کند حضور تعداد زیادی از این کرم را در خاک به ما خبر می دهد.اگر بعد از آبیاری این کرم ها خودشان را نمایان نکردند ،شما باید به کمک فضولاتشان ،آنها را شناسایی کنید .فضولات کرم خاکی به صورت گلوله هایی گلی بر سطح خاک گلدان نمایان می شوند و خاک حالتی سوراخ سوراخ پیدا می کند .گیاه نیز به مرور پژمرده شده و از پایین ساقه شروع به خشک شدن می کند و در این زمان ممکن است که شما مشاهده کنید که سر شاخه ها کاملا شاداب هستند ، اما بخش پایینی گیاه دچار ریزش برگ و پژمردگی شده است .

 

6-آفت مینوز برگ :

مینوز برگ دارای انواع مختلفی می باشد، که همگی از نظر ظاهری با یکدیگر مشابه بوده و اثرات تخریبی یکسانی نیز بر روی گیاه دارند. این مینوزها مگس های سیاه رنگی هستند که خود بی ضرر بوده اما لاروهای آنها برای گیاه ایجاد مشکل می کند. در اکثر موارد این آفت، خود را با رد پایی منحنی و موجی شکل با رنگ های زرد یا سفید نمایان می کند و مسیر خود را در داخل برگها باز می کند، از این طریق می توان با دنبال کردن منحنی های سفید رنگ آفت را یافت؛ اما برخی اوقات ممکن است آسیب های این نوع آفت به شکل نقطه ای و یا لکه ای خود را نمایان کنند.